Home » Dag 1 Vlieland

Dag 1 Vlieland

Gepubliceerd op 24 juni 2018 03:06

Zoals zo vaak bij mij, gaat alles op zijn allerlaatst, dat brengt nog wel eens wat spanningen met zich mee. Nu niet eens volledig mijn schuld, iDeal wilde niet meewerken, gevolg geen kaartje voor de boot naar Vlieland, kom ik later op terug.
Twijfel, twijfel, wat ga ik doen, ik moet naar Vlieland, zal ik met de trein gaan? Of met de bus. ns.nl en 9292.nl met elkaar vergeleken, de bus is bijna een uur sneller, de trein kan ik een fiets meenemen. Ik kies voor het eerste, ook al omdat ik dan om 11:27 op Alkmaar Centraal de bus kan pakken, in plaats van 09:57 vanaf dezelfde plaats de trein.

De reis verliep vlekkeloos, de overstap van de 350 naar de 71 bij Zürich ging goed, ondanks dat je daar officieel maar een minuut de tijd voor hebt. De reis verliep zelfs zo vlekkeloos dat we ondanks de tussenstops voor de bus van Paige bij rederij  Doeksen arriveerden. Daar nam ik afscheid van Colinda, een dame met wie de reis naar Harlingen bijzonder vlot verliep. Zij ging naar Terschelling en ik dus naar Vlieland. Gelijktijdig met mijn verblijf op Vlieland vindt het Oerol festival plaats.

Maar ik had nog geen kaartje voor de overtocht. In de hal van rederij Doeksen zag ik al dat het krijgen van een kaartje misschien wel een heilloze zaak zou kunnen zijn. Lieve mensen hoor bij Doeksen, maar onvermurwbaar. Geen kaartje voor de overtocht van 14:00, maar ook geen kaartje voorde snelboot van 14:20. Nou dat werd dus 19:00. "Maar, als ik om de zoveel minuten even langs kwam, wie weet." Ik had een beter idee, ik bleef bij de balie staan wachten en als er niemand bij stond, de vraag "en?" stelde ik redelijk vaak (naast ander mooi weer dingen), een andere vrouw probeerde de watertaxi, 300 euro kost dat. Met 12 personen, ben je dan toch nog ruim voor 19:00 op het eiland...... als hij vaart natuurlijk, maar dat deed hij niet,  de golven waren hoger dan 2 meter.
Om 14:10 kwam de verlossing in de vorm van een blonde dame van tegen de 40. Ze had een plaats voor mij op de snelboot. Negen euro bijbetaald en op naar de terminal. 

Met andere woorden, ik was ruim voor Paige op het eiland. Morgen ga ik verder met het verhaal van vandaag!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.